Dorthes opskrifter

 

7 snackpebre á 90 g
200 g cherrytomater
1 rødløg
2 spsk. olivenolie
½ tsk. tørret timian
½ spsk. tørret oregano
salt og peber
6 fed hvidløg, skal ikke pilles!
7 dl grøntsagsboullion
½ spsk. tomatpuré
1 dl fløde
1 bdt. frisk basilikum
en smule sukker

Forslag til tilbehør:
3 fed hvidløg (halvdelen af de bagte hvidløg fra suppen)
1½ dl cremefraiche
salt og peber
flute

Forvarm ovnen til 210 gr. Skyl pebrene og fjern hinder og kerner. Skær dem i grove stykker. Skyl tomaterne og halver dem. Skræl rødløg og skær det i grove både. Bland alle grøntsagerne sammen med olie, timian og oregano og krydr godt med salt og peber. Fordel grøntsagerne på en bageplade med bagepapir. Kom hvidløgene ned til grøntsagerne og sæt pladen i ovnen i 45 min. Tag pladen ud og læg de bagte hvidløg til side. Kom peberfrugter og tomater i en gryde sammen med bouillon og purè. Tag halvdelen af de bagte hvidløg og klem indmaden ud af dem, tilsæt det til suppen og bring den i kog. Lad suppen koge i 5 min. Skru ned for varmen og tilsæt fløde og basilikum. Blend suppen godt og smag til med salt, peber og et lille nip sukker.

Hvidløgscreme:
Klem indmaden ud af de sidste bagte hvidløg og mos det grundigt med en gaffel. Bland det med cremefraiche og smag til med salt og peber

Server med flute og cremen

.