Hasselback gulerødder m honning (web)
2 pers.
400 g gulerødder
30 g blødt smør
1 tsk. citronsaft
1 tsk. honning
1 tsk. frisk eller tørret timian
salt og peber
Skræl gulerødderne, hvis de er store, skal de flækkes på langs. Skær riller i rødderne som til hasselback – altså ikke helt igennem. Kom gulerødderne i et ovnfad hvor de kan ligge tæt sammen. Rør det bløde smør sammen med citronsaft og honning. Hak timian groft og rør det i smørret. Fordel smørret på rødderne og drys med salt og peber. Sæt fadet i ovnen og bag ca. 20 min ved 200 gr varmluft. Tag fadet ud, skru op på 250 gr varmluft. Brug en ske til at øse noget af væden over gulerødderne. Sæt fadet tilbage i ovnen og bag yderligere 5 min til rødderne er gyldne og møre. Server til alle former for kød