2 agurker
1 stort løg
1 lille grøn peber
2 spsk. salt
1½ spsk. Maizena
125 ml hvidvinseddike
1/4 tsk. gule sennepsfrø
1/4 tsk. sennepspulver
1/4 gurkemeje
1/4 tsk. stødt muskatnød
125 g sukker
friskkværnet peber
Vask agurkerne og skær dem i halve på langs, skrab indmaden ud med en ske. Indmaden skal ikke bruges. Skær derefter agurker og løg i fine tern. Peberfrugt uden stilk og frø skæres ligeledes i små tern. Bland det hele i en skål med saltet, dæk skålen til og stil den i køleskabet i 24 timer. Skyl grøntsagerne grundigt igennem en sigte så saltet skylles af, lad grøntsagerne dræne i 5-10 min så det overskydende vand forsvinder. Bland Maizena med eddike og tilsæt derefter krydderier og sukker. Varm blandingen i en gryde over middelhøj varme og rør godt rundt indtil det hele er blandet til en jævn sauce. Tilsæt grøntsagerne og kog relishen i op til 10 min indtil grøntsagerne er klare, rør rundt af og til så varmen fordeles og det ikke brænder på. Smag til og juster evt. med krydderier. Hæld på skoldede Atamonskyllede glas og luk straks. Holder sig 3-6 mdr. Skal på køl efter åbning
God til hot dogs, kødretter, burgere mv.