Dorthes opskrifter

3 pers.

3 lammeculotter
2 fed presset hvidløg
2 spsk. finthakket frisk rosmarin
1 spsk. finthakket fris timian
saft fra ½ citron
½ dl olivenolie
salt og peber

Rids fedtet på oversiden, bland hvidløg, rosmarin og timian med olie, citronsaft, salt og peber. Smør det på culotterne som placeres i en frostpose, sættes på køl i mindst 4 timer, gerne natten over. Se NB!

Tag culotterne ud af køleskabet 1 time før de skal på grillen. Tænd for grillen. Brun kødet over direkte varme på hver side, hvorefter de placeres ved indirekte varme i omkring 20 min. Brug et stegetermometer, kødet skal ved rosa være 58-60 gr og medium 63-65 gr. Lad kødet hvile i 10-15 min under et viskestykke. Undgå sølvpapir da kødet derved steger videre. Skær ud i passende skiver.

Server evt. med små kartofler bagt i ovn med masser af friske krydderurter, flagesalt og olivenolie samt tzatziki.

NB. Hvis culotterne er marineret når du køber dem, skal de naturligvis ikke marineres igen