Dorthes opskrifter

2 pers.

400 - 500 g lammeculotte
salt, peber
1 fed hvidløg
evt. 1 bdt. persille
5 dl lys bouillon
Sauce:

4 dl af stegeskyen
1-2 spsk. hvedemel
salt, peber
evt. kulør

Stik med en spids kniv små dybe huller i stegen. Fyld hvidløg i mindre stykker i hullerne og ligeledes persille hvis det ønskes. Rids fedtet i tern og gnid stegen med salt og peber. Brun kødet med fedtsiden ned i en stegegryde, vend og kom evt. lidt smør ved og brun den anden side. Tilsæt ca. halvdelen af bouillonen og lade stegen simre under låg i ca. 25 min. Hvis væden fordamper, tilsættes lidt mere. Tag kødet op og pak det ind og lad det hvile. Si skyen for overflødigt fedt, kom resten af bouillonen i og lad det koge op. Jævn skyen med meljævning (eller 2 tsk. maizena rørt ud i lidt koldt vand) kog op og smag til. Tilsæt lidt kulør hvis det ønskes

Server med små kogte kartofler og evt. tzatziki og mintgelé