Dorthes opskrifter

125 g blødt smør
165 g sukker
2 æg
250 g ricotta
1½ øko citron
175 g mel
1 tsk. bagepulver
1 knsp. salt
30 g mandelflager
1 springform 30 cm.

Til servering: 2 tsk. flormelis

Tænd ovnen på 180 gr. Læg bagepapir i bunden af formen og smør kanten. Pisk smør og sukker cremet med en elpisker. Tilsæt 1 æg ad gangen og pisk det sammen. Tilsæt ricotta og pisk det ud i dejen, til den er ensartet. Riv citronskallen fint, pres al saften ud og rør det hele i dejen. Bland mel, bagepulver og salt i en skål og sigt det i dejen. Vend dejen sammen til den er ensartet. Fordel dejen i formen og drys med mandelflager. Bag kagen i ca. 35 min til den er gennembagt. Afkøl på bagerist og drys flormelis gennem en sigte som pynt