5 æbler
3 spsk. kanelsukker
175 g sukker
175 g smør eller margarine
3 øko æg
125 g mel
1,5 tsk. bagepulver
1 tsk. kardemomme
1 tsk. stødt ingefær
3 spsk. mælk eller 2 spsk. kærnemælk og 1 spsk. vand
smør eller margarine til formen
kanelsukker til bund og top
Skræl æblerne og skær dem i små tern. Vend dem med kanelsukker og stil dem til side. Kom sukker og smør i en skål og pisk det, tilsæt et æg ad gangen og pisk mellem hvert æg, det er vigtigt. Dejen vil se skilt ud, men vil samle sig fint igen. Bland de tørre dele i en anden skål og vend det i den skål med smør. Pisk det godt sammen og kom mejeriproduktet i. Kom til sidst æblerne i og vend rundt med en dejskraber. Smør en bradepande med margarine og drys den med kanelsukker. Fyld dejen i formen og fordel den jævnt. Drys et lag med kanelsukker. Stil formen i ovnen ved 175 gr i ca. 45 min.