Dorthes opskrifter

4 pers.

1 kg bagekartofler
1 løg
1 fed hvidløg
40 g smør
salt og peber
5 dl piskefløde
1 tsk. muskatnød
4 stilke frisk timian

Tænd ovnen på 200 gr. Skræl kartoflerne og skær dem i ca. 2 mm tynde skiver. Pil løg og hvidløg og skær begge i tynde skiver. Smør et ovnfad med smør og fordel kartofler, løg og hvidløg heri. Skær resten af smørret i små stykker og læg dem på toppen. Krydr med salt og peber. Bag kartoflerne i ovnen i 10 min. Tag fadet ud af ovnen og hæld halvdelen af fløden over. Krydr med friskrevet muskatnød og timian. Sæt fadet i ovnen igen i 25 min. Hæld så resten af fløden over kartoflerne og bag yderligere 15-20 min til de er helt møre og gyldne på overfladen. Server som tilbehør til steg mv.