Dorthes opskrifter

1 pers.

1 stort løg
1 tsk. olivenolie
1-2 spsk. vand
½ spsk. balsamico
100 g små tyndskallede kartofler
salt og peber
1 dl oksebouillon
1 spsk. worcestershiresauce
175 g hakket okse 3-7%

Tilbehør: 3 skiver syltet rødbede

Skær løget i tynde skiver og varm en sliplet pande op. Tilsæt olien og brun løgene heri. Når de er ved at sætte sig fast på panden tilsættes vand og balsamico. Lad derefter løgene simre til de er bløde. Skyl kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand. Tag løgene af panden, kog panden af med bouillon og lad den koge lidt ind. Tilsæt worscestershiresauce og smag til med salt og peber. Form kødet til en bøf, steg den på en meget varm grillpande i ca. 5 min på hver side, krydr med salt og peber