18 stk.
4½ dl mælk
0,75 g gær
1 æg
ca. 750 g hvedemel
1 tsk. kardemomme
140 g sukker
½ tsk salt
110 g smør, stuetemperatur
Til pensling: 1 æg
Varm mælken op til ca. 37 grader (lillefingervarmt), og hæld den over i en røreskål. Opløs gæren heri, og tilsæt også ægget
Bland hvedemel, kardemomme, sukker og salt, og tilsæt det lidt ad gangen, mens dejen bliver rørt sammen på røremaskine. Du kan også sagtens røre det godt sammen med en grydeske.
Lad dejen hvile i 10 minutter. Skær smørret i tern, og rør det ind i dejen, til dejen er helt ensartet og slipper siderne af røreskålen
Lad dejen hæve til dobbelt størrelse. Det tager ca. 1 time
Form dejen til boller, og lad dem efterhæve i i ca. 30 minutter, mens ovnen varmer op til 225 grader
Pensl bollerne med sammenpisket æg, og bag dem i 8-10 minutter. Hold øje med dem, så de ikke får for meget. Lad bamsebollerne køle af på en rist.