Dorthes opskrifter

8-10 stk.

300 g hvedemel
2 spsk. bagepulver
1 spsk. sukker
1 tsk. salt
75 g koldt smør
2½ dl mælk eller kærnemælk

Tilbehør: smør og syltetøj

Bland de tørre ingredienser sammen og hak det kolde smør i, brug evt. en foodprocessor. Saml dejen med mælken og klap dejen ud til en 2½ cm tyk plade på et meldrysset bord. Fold dejen sammen en gang, klap den ud til en plade og gentag fold og klap. Sæt dejen i køleskabet i ½ time. Klap så dejen ud tl en 2 cm tyk cirkel og udstik den i 7-8 cirkler (6 cm i diameter). Drej ikke udstikkeren, men tryk den blot ned. Saml dejrestene og udstik igen. Sæt dejcirklerne på en bageplade med bagepapir og sæt dem i ovnen ved 225 gr i 12 min til de er gennembagte. Afkøl på en rist. Server med smør og syltetøj