Dorthes opskrifter

1 pk. færdig tærtedej
1 porre
1 spsk. smør
100 g frossen, optøet spinat
200 g kogte kartofler i tern
150 g gravad laks i strimler
2 dl revet ost
Æggemasse:
3 æg
2 dl cremefraiche
½ tsk. salt
1 knsp. peber
2 spsk. hakket dild

Rul tærtedejen ud og læg den i en tærteform. Prik dejen med en gaffel og bag bunden ved 200 gr i 10 min. Rens og skyl porren og skær den i skiver. Steg den blød og gennemsigtig i smør. Kram vandet fra spinaten og tilsæt den til porren i panden. Lad det stege et par min. Læg porre og spinat på tærtebunden. Tilsæt kartoffeltern og laks, drys med revet os. Æggemasse: Pisk æg, cremefraiche, salt peber og dild sammen. Hæld det over fyldet. Bages midt i ovnen i 30 min ved 200 gr