Dorthes opskrifter

600 g kartofler
1 stort løg
6 (røde) pølser
2 spsk. olie
40 g smør

Flødesovs:
2 dl fløde
200 g hakkede tomater
50 g tomatpuré
12 tsk salt
1 tsk paprika
2 tsk karry
 peber
evt. ristede løg

75 g revet mozzarella

Forvarm ovnen til 200 grader. Skræl kartoflerne, og skær dem i mundrette tern. Pil løget, halvér det, og snit det i tynde skiver. Skær pølserne i mindre stykker. Kom både kartofler, løg og pølser op i et ildfast fad, og vend det med olie og smør. Sæt fadet i ovnen, og lad det stege i 20 minutter.

Rør fløde, hakket tomat, koncentreret tomatpuré, salt, paprika og karry sammen, og krydr med peber. Hæld flødesovsen i fadet, og vend det rundt, så kartofler og pølser er dækket af sovsen. Sæt fadet tilbage i ovnen, og giv det yderligere 25-30 minutter. Drys retten med revet mozzarella, og gratinér retten i yderligere 10 minutter.

Den lækre omgang pølsemix kan serveres for sig selv, men den bliver kun bedre drysset med ristede løg.