Dorthes opskrifter

10 svinekæber
smør til stegning
2 løg
1 porre
4 fed hvidløg
2 gulerødder
1½ tsk. tørret timian
2 laurbærblade
5 dl porter eller anden mørk øl
5 dl grøntsagsbouillon
1½ spsk. konc. tomatpure
salt og peber
750 g kartofler 

Afpuds kæberne for sener og hinder. Brun dem i smør i en gryde og tag dem op. Sauter finthakkede løg og porre i tynde skiver i gryden i smør et par min. Rør presset hvidløg i og steg videre til de er klare. Rør gulerødder skåret i tern, timan og laurbærblade i. Læg kæberne tilbage i gryden og hæld øl, bouillon og pure over. Lad retten simre under låg i 1 time. Kog kartoflerne i 15 min, halver dem og læg dem ned til kæberne når det har kogt 1 time. Lad det hele simre ½ time. Fjern laurbærbladene og smag til med salt og peber. Spis som den er eller med flute