½ kg røget, stribet flæsk
1 kg (mad)æbler
50 - 100 g sukker eller farin
Tilbehør: rugbrød
Skær flæsket i ca. ½ cm tykke skiver hvis det ikke er gjort. Fjern blomst, kernehus og stilk på æblerne og skær dem i både. De skal ikke skrælles. Læg æblebådene i vand med citron eller eddike, så de ikke bliver mørke. Varm en pande godt op, læg flæskeskiverne på, dæmp varmen og steg flæsket lysebrunt. Hæld det smeltede fedt fra efterhånden, ellers bliver flæsket ikke sprødt, men gem det.
Tag flæsket af panden og hold det varmt i en lun ovn. Det skal ikke dækkes til, så bliver det blødt. Hæld fedt tilbage på panden, så den er dækket af et ca. 1 cm tykt lag. Hæld vandet fra æblerne og læg dem i fedtstoffet på panden. Dæmp varmen, læg låg på og lad æblerne stege møre ved svag varme. Vend af og til så de ikke brænder på. Hæld evt. mere fedt eller vand på panden hvis det bliver tørt. Smag til med sukker, æblerne skal ikke være for søde, men let syrlige. Hæld æblerne i et halvdybt fad og fordel flæskeskiverne over og server med rugbrød