1 dl lys sirup
1 dl piskefløde
85 g sukker
1 tsk. smør
Endvidere:
folie
smeltet smør
Lav en form af folie ca. 15x25 og smør den godt med smeltet smør.
Bland sirup, fløde sukker og smør i en tykbundet gryde og bring det i kog under omrøring ved jævn varme. Lad karamelmassen koge ca. 45 min eller til du kan lave karamelprøven (Dyp skaftet af en træske i koldt vand, dyp så i karamelmassen og igen i koldt vand. Hvis massen der sidder på skaftet kan rulles til en kugle, er massen færdig) Hæld den færdige masse i formen og lad den stå lidt før du skærer den varme masse med en skarp kniv dyppet i vand.
Tip: Drys evt med hakkede smuttede mandler imens massen stadig er varm.
Større portion:
2½ dl sirup
2½ dl piskefløde
212 g sukker
2½ tsk. smør