Dorthes opskrifter

1 salathoved eller blandede salater
100 g pinjekerner
4-5 skiver parmaskinke
olie
2 pærer, gerne Conferencepærer
10 friske dadler
50-75 g gorgonzola efter smag (eller gedeost/parmesanchips)
2-3 forårsløg

Dressing:
5 spsk. jomfruolivenolie
2-3 spsk. god balsamicoeddike
1 tsk. akaciehonning

Pluk salat i stykker og læg dem på et fad. Rist pinjekerner på en tør pande. Steg skinken i store stykker i en god olie til de er gyldne og sprøde. Skær pærerne i tynde både og bland dem med salaten. Skær dadlerne i mundrette stykker og fordel dem på salaten sammen med små bidder af gorgonzola eller anden ost. Drys salaten med finthakket forårsløg, pinjekerner og den sprøde skinke. Bland dressingen, hæld den over salaten og server straks.

Parmesanchips:
laves ved at lægge friskrevet parmesan i små bunker på bagepapir på en bageplade. Stil pladen i ovnen ved 200 gr og hold godt øje med den. Lad osten blive gylden og begynde at boble, tag pladen ud og når osten er kølet ned, har du de skønneste parmesanchips. Lad dem ikke blive for mørke, så smager de ikke godt.