Dorthes opskrifter

Bemærk - skal i ovnen 7-8 timer!

 

6 pers.

6 skiver kalveskank  (osso buco)
100 g hvedemel
kværnet peber
25 g smør til stegning
2 spsk. olivenolie til stegning
3 stilke bladselleri
3 gulerødder
1 pastinak
2 bananskalotteløg
2 fed hvidløg
2½ dl hvidvin
2 ds. hakkede tomater
ca. 6 dl grøntsagsbouiillon
1 laurbærblad
3 kviste rosmarin

Godt brød

Dup kødet tørt. Bland mel med peber i en dyb tallerken og vend kødet heri. Opvarm halvdelen af smørret og olien i en stegegryde der også kan gå i ovnen. Brun kødet godt i gryden, 2 skiver ad gangen i ca. 2 min på hver side. Rens bladselleri, skræl gulerødder og pastinak. Skær dem i små stykker. Pil og hak løg og hvidløg fint. Opvarm resten af smørret og olien i gryden. Svits løg/hvidløg. Tilsæt bladselleri, gulerødder og pastinak og svits lidt mere. Læg kødet tilbage i gryden. Hæld vin og tomater over. Kog vinen ind ved høj varrme i 5-6 min. Dæk kødet med bouilllon. Tilsæt laurbær og rosmarin og læg låg på. Sæt gryden i en kold ovn og tænd på 140 gr. Steg i 7-8 timer