4 pers.
1 oksecuvette ca. 700 g (eller samme mængde oksebov eller tyksteg)
salt
10 hele peberkorn
2 laurbærblade
½-1 liter vand
4 store løg
1½ kg melede kartofler
Tilbehør:
1 bdt. purløg
syltede rødbeder
rugbrød
evt. lidt koldt smør
Skær fedt og sener fra kødet og skær det i tern ca. 2 x 2 cm. Kom kødet i en gryde med salt, peberkorn og laurbærblade og så meget vand at det lige dækker. Kog kødet ved svag varme i 1 time. Hak løgene. Skræl kartoflerne og skær dem i store tern. Tilsæt løg og kartofler til kødet og kog det hele ca. ½ time. Rør rundt i gryden så kartoflerne moser lidt ud og jævner retten. Smag til med salt og peber. Anret labskovsen med hakket purløg og server med tilbehøret.