Dorthes opskrifter

1 roastbeef ca. 900 g
solsikke eller rapsolie til stegning
salt og friskkværnet peber
Rødvinssauce:
2 bananskalotteløg
4 dl rødvin
2 dl kalvebouillon
1 nip sukker
salt og friskkværnet peber
2 spsk. Maizena
Brasierede rodfrugter:
4 - 8 rødbeder
4 - 8 jordskokker
4 gulerødder
3 bagekartofler
1/4 dl olivenolie
4 stilke timian
salt og friskkværnet peber

Brun roastbeefen godt på alle sider i olie i en stor gryde. Krydr med salt og peber. 
Pil løgene og skær dem i både. Steg dem sammen med kødet i 2 min. Hæld rødvin ved og kog op. Tilsæt bouillon, læg låg på og lad kødet simre 30 - 40 min. Vend kødet undervejs, det skal have centrumtemperatur på 55 gr. Tag stegen op og lad den hvile mindst 10 min. Kog saucen op og smag til med sukker, salt og peber. Rør Maizena op med 4 spsk. koldt vand og rør det i saucen så den tykner. Skræl alle rodfrugter og skær dem i grove skiver. Læg dem i et ovnfast fad, beklædt med bagepapir. Vend frugterne med olie, timian, salt og peber. Steg dem møre i en 180 gr varm ovn i ca. 30 min. Skær kødet i ½ cm skiver og server med rodfrugter og rødvinssauce