Dorthes opskrifter

50 g gær
2 dl mælk
1 dl cremefraiche
60 g smør
½ tsk. kanel
1 tsk. vaniljesukker
1 tsk. stødt kardemomme
½ tsk. salt
2 spsk. sukker
1 øko appelsin
450 g mel

Topping:
1 æg
20 g hasselnødder
20 g perlesukker

Kanelsmør:
100 g smør
2 tsk. kanel
2 spsk. sukker

Smelt smør, tilsæt mælk så det nedsætter temperaturen. Hæld det over i røreskålen, tilsæt cremefraiche. Opløs gæren i væden. Tilsæt kanel, vaniljesukker, kardemomme, salt og sukker. Riv appelsinskal af halvdelen af appelsinen på et fint rivejern og pres saften ud af hele appelsinen. Tilsæt det i blandingen. Tilsæt nu mel, det er ikke sikkert at det hele skal bruges, dejen skal være smidig når du har æltet den, den må dog gerne være lidt klistret. Drys mel på et bord og hæld dejen ud. Del den i ca. 12 stykker og tril dem runde. Læg dem på en bradepande med bagepapir - gerne med 4-5 cm mellemrum. Hæver tildækket et lunt sted i 1,5 time. Tænd ovnen på 200 gr varmluft. Hak hasselnødder fint, pensl bollerne med sammenpisket æg, drys med perlesukker og hakkede nødder på toppen. Bollerne bages i ca. 10-15 min, alt efter hvor kraftig ovnen er. Når de har fået lidt farve på toppen og er færdige, køles de af på bagerist. Smørret røres med kanel og sukker. Server bollerne med kanelsmør