50 g gær
9 dl vand
ca 18 dl hvedemel
1 knsp sukker
1 knsp salt
5 spsk olivenolie
Topping:
ca 10 små cherrytomater
feta
olivenolie
flagesalt
Rør gæren ud i lunkent vand. Rør mel, sukker og salt i lidt efter lidt. Fortsæt med at ælte til dejen er smidig og ælt derefter olien i. Læg et viskestykke over dejen og lad den hæve til dobbelt størrelse ca 40-60 min. Pres derefter dejen ud i en stor bradepande 30x40, beklædt med bagepapir i bunden. Læg viskestykket over og lad den hæve yderligere 20 min.
Pres huller i dejen med fingrene, så det ligner foccacia. Læg cherrytomater ned i nogle af hullerne. Pres også fetaost ned på forskellige steder i dejen. Hæld lidt olivenolie over dejen og drys med flagesalt.
Bag ved 225 gr i ca 35 min. Nydes lun eller afkølet, gerne med aioli
Tip: drys evt med rosmarinnåle før bagning