Dorthes opskrifter

50 g gær

9 dl vand

ca 18 dl hvedemel

1 knsp sukker

1 knsp salt

5 spsk olivenolie

Topping:

ca 10 små cherrytomater

feta

olivenolie

flagesalt

Rør gæren ud i lunkent vand. Rør mel, sukker og salt i lidt efter lidt. Fortsæt med at ælte til dejen er smidig og ælt derefter olien i. Læg et viskestykke over dejen og lad den hæve til dobbelt størrelse ca 40-60 min. Pres derefter dejen ud i en stor bradepande 30x40, beklædt med bagepapir i bunden. Læg viskestykket over og lad den hæve yderligere 20 min. 

Pres huller i dejen med fingrene, så det ligner foccacia. Læg cherrytomater ned i nogle af hullerne. Pres også fetaost ned på forskellige steder i dejen. Hæld lidt olivenolie over dejen og drys med flagesalt.

Bag ved 225 gr i ca 35 min. Nydes lun eller afkølet, gerne med aioli

Tip: drys evt med rosmarinnåle før bagning