Dorthes opskrifter

Tid: 20 min + hævetid: 2½ time + bagetid 20 min

6-10 pers

30 g gær
3 dl lunkent vand
1 spsk. akaciehonning
1 tsk. havsalt
½ dl olivenolie
3 fed hvidløg
100 g durumhvedemel
400-450 g hvedemel
15 små tomater, evt. gule
4 stilke rosmarin
½ dl olivenolie
havsalt

Opløs gæren i vandet og tilsæt honning, salt og olie. Rør godt og tilsæt knust hvidløg. Bland de to slags mel og rør/ælt dejen til den er glat og blank. Læg dejen i en skål der er smurt med olie og lad den hæve 2 timer. Læg bagepapir i en lille bradepande, ca. 22x32 cm og fordel dejen i formen. Halver tomaterne og pres dem godt ned i dejen. Drys med lidt rosmarin og hæld rigeligt med olie over. Sæt brødet til hævning et lunt sted i ½ time. Drys med havsalt og bag brødet i ovnen ved 180 gr i 20 min.