Dorthes opskrifter

6-8 brød

15 g gær
3 dl vand
150 g durummel
1 spsk.olivenolie
1 tsk. salt
½ tsk. sukker
1-2 fed hvidløg
1-2 spsk. hakket frisk rosmarin
275-300 g hvedemel

Rør gæren ud i det lune vand, tilsæt durummel, olie, salt og sukker. Tilsæt knust hvidløg og friskhakket rosmarin og derefter hvedemel til dejen kan æltes. Skrab dejen ud på et meldrysset bord og ælt dejen glat og smidig. Smør skålen med lidt olivenolie, læg dejen i skålen og lad den hæve tildækket til dobbelt størrelse i ca. 1 time. Vend dejen ud på et meldrysset bord og del til 6-8 ens stykker. Form dem til boller, læg dem på et stykke bagepapur og dæk med et fugtigt viskestykke. Rul eller tryk et dejstykke ud til en ca. 3 mm tyk cirkel eller dråbeform (ca. 20 cm i diameter) Varm en tykbundet pande eller grillpande godt op, stænk evt med lidt olivenolie og bag brødet på panden i 3-4 min. Vend brødet, læg låg på panden og bag 2-3 min mere. Læg brødet i et rent viskestykke og gentag med resten. 

Server brødene med f.eks. halve cherrytomater, frsik basilkum, italiensk eller spansk skinke og salat efter smag. Eller server som tilbehør