Dorthes opskrifter

3 pers.

400 g hakket okse
2 spsk. olie
2 rødløg
½ spidskål
1½ spsk. tomatpure
1 spsk. paprika
1 spsk. Dijonsennep
1 tsk. hvidløgspulver
1½ tsk. salt
peber
4 æg
1½ dl fløde
125 g revet cheddar
4 skiver bacon

Dressing:

200 g cremefraiche
2 tsk. tomatpure
1½ tsk. Dijonsennep
1½ tsk. paprika
1 tsk. hvidløgspulver

Tilbehør:
1 agurk
2 store tomater

Brun kødet godt af i olien. Forbered grøntsagerne imens. Pil og hak rødløg fint. Skyl spidskål, fjern stokken og snit det fint. Tilsæt konc. Pure, paprika, sennep, hvidløgspulver, peber og halvdelen af saltet og steg det med kødet et par min. Tilsæt dernæst rødløg og spidskål og steg det yderligere 5 min til kålen er faldet sammen. Hæld kød og grøntsager op i et ovnfad. Pisk æg, fløde og det sidste salt sammen, hæld massen over kødet i fadet. Drys med osten og fordel bacon herpå, skær evt. skiverne over på midten, så det kan være der. Sæt fadet i ovnen og steg i 20-25 min ved 220 gr til æggemassen har sat sig og baconen er gylden på toppen. Lav dressing og tilbehør imens.
Rør cremefraiche sammen med konc. Pure, sennep, paprika og hvidløgspulver og smag til med salt og peber.
Skyl agurk og tomater og skær begge dele i tern. Server fadet med den lækre dressing samt grønt.