Shepherd´s pie

0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Print Friendly, PDF & Email

500 g hakket oksekød (eller kalv og flæsk)

2 æg

50 g smør eller margarine

3 fed hvidløg

3 dl bouillon

1 ds koncentreret tomatpuré (70 g)

1 spsk worchestersauce

1-2 tsk vineddike

salt

cayennepeber

timian

Endvidere:

1 kg kartofler

ca 1½ dl kogende mælk

50 g smør

salt, peber

50-100 g revet ost

Skræl kartoflerne, del dem i mindre stykker og kog dem møre i usaltet vand. Hæld vandet fra og damp kartoflerne tørre på den slukkede men varme plade. Mos kartoflerne og pisk mælk og smør i. Smag til med salt og peber. Tilsæt revet ost.

Pil og hak løgene. Smelt fedtstoffet gyldent og brun kødet heri. Tilsæt løg og hvidløg og lad det svitse med. Tilsæt bouillon, puré, worstersauce, vineddike, salt, cayenne og timian og lad blandingen snurre sammen ca 8-10 min.  Kom kødblandingen i bunden af et ovnfad og dæk med kartoffelmosen. Stil fadet i ovnen 35-45 min ved 200 gr almindelig ovn til retten er gennemvarm og gylden.