Blomkålsgratin

0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Print Friendly, PDF & Email

½ kg blomkål

100 g margarine

100 g mel

½ liter mælk

5 æg

salt og peber

smørelse og rasp til fadet, samt lidt rasp til at drysse ovenpå

evt skinketern eller strimler

Pluk blomkål i mindre buketter og kog den mør i saltvand og lad den dryppe godt af i dørslag.

Skil æggene i blommer og hvider i hver sin skål. Varm mælken op i en gryde. I en anden gryde smeltes margarinen og melet røres i med piskeris. Tilsæt gradvist og under omrøring den varme mælk og rør til det er jævnt, tilsæt lidt salt. Det bliver en meget tyk opbagning. Stil til let afkøling. 

Pisk hviderne meget stive. Rør gradvist hvider og opbagning sammen, brug en dejskraber og vend. Tilsæt den kogte blomkål og evt. skinke i strimler eller tern. 

Hæld dejen i et smurt raspdrysset fad/form. Husk at det hæver, så der må ikke fyldes til kanten. Drys med rasp.

Bages 30-45 min ved 200 gr. Server evt med smeltet smør/margarine og/eller salat