Løgtærte m bacon 4-5 pers

0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Print Friendly, PDF & Email

500 g løg

150 g bacon

30 g smør

1 tsk karry

2 æg

2 dl piskefløde

1 tsk salt

purløg

Dej: 175 g mel, 100 g margarine, ½ tsk salt, 3 spsk vand

Blød margarine smuldres i mel, vand og salt tilsættes. Dejen æltes sammen og hviller 1 time. 

Løgene skæres i skiver og ristes på panden til de er bløde. Tilsæt karry, svits lidt og tag løgene af. Bacon i tern ristes. Æg, fløde og salt piskes sammen.

Dejen rulles ud, nemmest på bagepapir. Smør en tærteform, bekæd med dejen, bages 15 min ved 200 gr. Løg og bacon fordeles, æggemasse hældes på. Bages 20 min ved 225 gr. til tærten er gylden. 

Klip purløg på, server med salat og dressing