Brunkål med flæsk A-Z 4

0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Print Friendly, PDF & Email

1 lille hvidkålshoved
50 g sukker
30 smør eller margarine
salt, peber
½ dl vand

Pil de yderste grove blade af kålhovedet, del det, fjern stokken og snit kålen fint. Brun sukkeret let i en gryde, tilsæt fedtstoffet og brun kålen heri ved at vende den flittigt. Tilsæt salt, peber og vand. Læg tætsluttende låg over og lad kålen småsnurre i ca. 1 time.

Server med kød, gerne flæsk - og evt. medister.

Tip: Et stykke fersk flæsk eller letsaltet kogeflæsk (ca. 1 kg) kan lægges ned i kålen efter bruningen og koge med. Kogetiden må da forlænges med ca. ½ time. Skær flæsket i skiver og server med kålen, sennep og rugbrød.

Sirup kan evt. bruges til bruningen i stedet for sukker