Dorthes opskrifter

1200 g nakkefilet
evt. kødsnor
salt og peber
2 hele hvidløg
2 citroner
1 bundt frisk timian
½ liter vand

Maste kartofler
8 mellemstore kartofler
2-3 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg
lidt timian

Afpuds kødet for store stykker fedt og sener. Bind evt. stegen med kødsnor hvis det er nødvendigt. Gnid med salt og peber.

Læg stegen i en bradepande sammen med halve hvidløg og citroner samt en stor håndfuld skyllet frisk timian. Hæld vand ved og sæt fadet i ovnen ved 130 gr. varmluft i ca. 3½ time til kødet er helt mørt. Centrumtemperatur ca 80 gr. Lad kødet hvile i 20 min.

Maste kartofler:

Skrub kartoflerne rene og kog dem i letsaltet vand til de er møre, ca. 20 min. Hæld vandet fra og lad dem tørre. Læg kartoflerne på en bageplade med bagepapir smurt med olie og mas dem let med en gaffel eller andet, så de bliver flade. Stænk med olie, og krydr med knust hvidløg, frisk timian, salt og peber. Sæt kartoflerne i ovnen ved 225 gr. til de er gyldne og sprøde - ca. 15 min.

Skær kødet i skiver og server med bagte hvidløg og maste kartofler samt salat.

Du kan også tilberede en lammekølle eller lammebov på samme måde