Den sorte gryde

0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Print Friendly, PDF & Email

1 svinemørbrad ca 600 g

1 pk bacon i skiver

1 pk cocktailpølser

400 g champignon

1 stort løg

1 ds hakkede tomater

1 lille ds konc tomatpuré

1 spsk sød paprika

1 spsk mel

½ liter piskefløde

salt peber

Tilbehør: ris

Bacon ristes i en gryde, tages op og lægges på køkkenrulle. Mørbrad skæres i passende skiver og vendes i mel krydret med salt og peber, brunes i gryden og tages op på en tallerken. Løg i halve skiver, brunes herefter sammen med champinon i skiver. Tilsæt puré, drys med paprika og mel og rør godt. Tilsæt fløden og kog op og rør så tomaterne i. Læg mørbradskiverne i og retten småsimrer i ca 15 min. Smag til med salt og peber. Tilsæt pølserne de sidste ca 5 min. Drys med bacon i skiver eller knust som det ønskes

Server med ris.

Tip: halvdelen af fløden kan erstattes af bouillon, men så skal retten jævnes, den bliver ret tynd. Tilsæt gerne en håndfuld frisk basilikum hvis du har det