Kategori: Supper
Visninger: 2086

2 persillerødder
3 gulerødder
2 røde peberfrugter
1 stort løg
1 ds flåede hakkede tomater
1 lille ds tomatpuré
1 liter (grønsags)bouillon
oregano
basilikum (gerne frisk)
salt og peber
1 tsk sukker
1 spsk olivenolie
1 spsk balsamicoeddike
(prøv med 1-2 fed hvidløg næste gang)

Skræl og skær grønsagerne i tern, varm olien op i en tykbundet (ikke for lille) gryde og sauter alle grønsagerne heri ca. 8 - 10 minutter, løgene skal ikke tage farve. Svits tomatpuré med grønsagerne inden bouillon, hakkede tomater og krydderrier tilsættes. Lad suppen småkoge under låg 30 - 40  minutter til grønsagerne er møre. Tag suppen fra varmen og blend med stavblender, sæt gryden tilbage på varmen, kog op og smag til med krydderier, sukker og balsamicoeddike. Du kan evt. tilsætte en sjat fløde du har stående, det skader bestemt ikke smagen.

Server suppen rygende varm med brød tl.

Hvis du han nogle tomater liggende som skal spises, kan du skære dem i kvarte og putte dem i suppen.

Grønsagerne der er i, er basis som kan skiftes ud med hvad du har i grønsagsskuffen.

Billeder fra før og efter suppen blev blendet