Blomkålssuppe

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
Print Friendly, PDF & Email

2 spsk smør
1 spsk olivenolie
1 mellemstort hakket løg
6-8 forårsløg skåret i mindre stykker
1 fed finhakket hvidløg
2 stængler bladselleri, snittede
1 stort blomkålshoved grofthakket
½ tsk havsalt
½ tsk karry
1 knsp peber
½ tsk timian
1 tsk basilikum
1 tsk merian
1½ liter vand
2 grønsagsbouillon terninger
1 knsp revet muskat (kan udelades)

Smelt smørret i en suppegryde. Hæld olien i. Kom løg, forårsløg og hvidløg i gryden. Derpå bladselleri og blomkål. Kom krydderierne i og rør godt rundt. Lad koge for jævn varme nogle minutter mens der røres jævnligt. Kom vand og terninger i. Lad det koge op og lad det stå i 15 min med låg på til blomkålen er helt mør. Tag låget af og gryden væk og lad den stå et øjeblik. Purer med stavblenderen i flere omgange til suppen er jævn og cremet. Varm op og tilsæt evt. muskat.