Gule ærter m kylling og krydderier

0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Print Friendly, PDF & Email

300 g gule ærter

1½ liter hønse- eller grønsagsbouillon

1/4 selleri

3 gulerødder

3 porrer

2 røde peberfrugter

4 kyllingefileter

2 spsk olivenolie

3 fed hvidløg

2 cm frisk ingefær

1 spsk karry

1 spsk stødt spidskommen

salt

tilbehør: brød, limefrugter, evt grønt drys til pynt

Kog ærterne op med bouillon og lad dem koge 30 min. Skræl selleri og gulerødder og skær i tern. Skær porrer i skiver og skyl i en skål koldt vand. Skær peberfrugter i små tern. Skær kyllingen i små tern.

Steg kylling i varm olie på en pande til de er brune på alle sider. Læg dem på en tallerken. Svits alle grønsager i olie på panden til de dufter godt. Tag halvdelen af suppen fra og blend den. Kom den tilbage i gryden. Kom kylling og alle grønsager i suppen og kog op. Tilsæt finrevet hvidløg og ingefær, karry og spidskommen. Lad suppen koge i 5 min og smag til med salt. Spæd ev med vand hvis suppen er blevet for tyk. Server med brød og limebåde.

Gule ærter skal ikke udblødes som kikærter og bønner. Koges direkte fra posen