Marinade til fisk:
4-5 spsk (oliven)olie
1 spsk. citronsaft
salt og peber
Evt. estragon, dild, fennikel, persille, citronmelisse, løvstikke kan tilsættes som det ønskes.
Marinade til kalv og fjerkræ:
4-5 spsk. (oliven)olie
1½ spsk. friskhakket rosmarin eller salvie - eller 1 tsk. tørret
evt. 1 fed knust hvidløg
salt og peber
Evt. ½ tsk. paprika, estragon og/eller timian
Marinade til lam:
4-5 spsk. (oliven)olie
1 spsk. citronsaft
evt. 1 fed knust hvidløg
½-3/4 spsk. friskhakket rosmarin eller 1 tsk. tørret
salt og peber
Evt. Mynte, citronmelisse, merian, timian eller oregano
Marinade til oksekød:
4-5 spsk. (oliven)olie
1-2 spsk. rødvin
1 tsk. paprika
1 fed knust hvidløg
salt og peber
evt. erstat rødvinen med koncentreret tomatpuré og tilsæt yderligere 1 tsk. stærk sennep og 1 tsk. worcestershiresauce
Marinade til salat:
4 spsk. (oliven)olie
1 spsk. vineddike
salt og friskkværnet peber