Grillmarinader

0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Print Friendly, PDF & Email

Marinade til fisk:

4-5 spsk (oliven)olie
1 spsk. citronsaft
salt og peber

Evt. estragon, dild, fennikel, persille, citronmelisse, løvstikke kan tilsættes som det ønskes.

Marinade til kalv og fjerkræ:

4-5 spsk. (oliven)olie
1½ spsk. friskhakket rosmarin eller salvie - eller 1 tsk. tørret
evt. 1 fed knust hvidløg
salt og peber

Evt. ½ tsk. paprika, estragon og/eller timian

Marinade til lam:

4-5 spsk. (oliven)olie
1 spsk. citronsaft
evt. 1 fed knust hvidløg
½-3/4 spsk. friskhakket rosmarin eller 1 tsk. tørret
salt og peber

Evt. Mynte, citronmelisse, merian, timian eller oregano

Marinade til oksekød:

4-5 spsk. (oliven)olie
1-2 spsk. rødvin
1 tsk. paprika
1 fed knust hvidløg
salt og peber

evt. erstat rødvinen med koncentreret tomatpuré og tilsæt yderligere 1 tsk. stærk sennep og 1 tsk. worcestershiresauce

Marinade til salat:

4 spsk. (oliven)olie
1 spsk. vineddike
salt og friskkværnet peber