1 andelår, optøet
1 pakke suppeurter med persillerod, gulerod, lidt selleri og porre eller løg (eller en ½ pose frosne)
Vingespidser og halsen fra anden
lidt smør til stegning
1 liter vand
4 peberkorn
2 dl piskefløde
1 spsk blåskimmelost (kan udelades)
2 spsk ribsgele
salt og peber
kulør
Rens grøntsagerne og skær dem i mindre stykker. Skær andelåret i mindre stykker med en skarp kniv. Brun lår, hals og vinger i fedstoffet sammen med grøntsagerne i en gryde. Hæld vand over så det netop dækker og lad det koge langsomt op med peberkorn. Fjern skummet på overfladen undervejs. Lad gryden simre i mindst 1 time. Si skyen fra og kassér kød og grøntsager. Lad skyen koge lidt ind. Hæld piskefløde i og lad det koge op. Smag til med ost, ribsgele, salt og peber. Tilsæt evt kulør hvis saucen er for lys.
TIP: brug ikke for meget selleri, det er for gennemtrængende i smagen, så hellere undvære