Brun sauce til and og flæskesteg

0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Print Friendly, PDF & Email

1 andelår, optøet

1 pakke suppeurter med persillerod, gulerod, lidt selleri og porre eller løg (eller en ½ pose frosne)

Vingespidser og halsen fra anden

lidt smør til stegning

1 liter vand

4 peberkorn

2 dl piskefløde

1 spsk blåskimmelost (kan udelades)

2 spsk ribsgele

salt og peber

kulør

Rens grøntsagerne og skær dem i mindre stykker. Skær andelåret i mindre stykker med en skarp kniv. Brun lår, hals og vinger i fedstoffet sammen med grøntsagerne i en gryde. Hæld vand over så det netop dækker og lad det koge langsomt op med peberkorn. Fjern skummet på overfladen undervejs. Lad gryden simre i mindst 1 time. Si skyen fra og kassér kød og grøntsager. Lad skyen koge lidt ind. Hæld piskefløde i og lad det koge op. Smag til med ost, ribsgele, salt og peber. Tilsæt evt kulør hvis saucen er for lys. 

TIP: brug ikke for meget selleri, det er for gennemtrængende i smagen, så hellere undvære