Dorthes opskrifter

Frokost til 2 eller tilbehør til 4

1 bdt. grønne asparges
1 spsk. smør
salt og friskkværnet peber
1 romaine salathovede
1 bdt. forårsløg
200 g dampede nye kartofler
150 g brieost

Dressing:

1 stor håndfuld blandede krydderurter (rucola, ramsløg, purløg, bronzefennikel eller hvad du har)
saften fra ½ citron
salt og friskkværnet peber
ca. 1½ dl rapsolie

Dressing: skyl krydderurterne og ryst dem af. Kør dem i foodprocessor sammen med citronsaft, salt, peber og olie som tilsættes lidt ad gangen til du når en god konsistens. 

Salat:
Knæk den stive bund af aspargeserne og skær dem i store bidder på skrå. Rist dem i smør og krydr med salt og peber - bare et par min til de skifter farve, men stadig er faste. Riv salaten i mundrette stykker, snit forårsløgene inkl. de grønne toppe, skær kartoflerne i kvarte og brien i tern. Vend det hele sammen med de ristede asparges og anret smukt på et fad. Hæld urteolien over og server straks