Dorthes kartoffelsalat

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
Print Friendly, PDF & Email

ca. ½ kg små nye kartofler

½ broccoli

1 pk bacontern

frisk basilikum

en håndfuld solskikkekerner

ca. ½ glas basilikumpesto

2-3 soltørrede tomater

1-2 forårsløg

2-3 friske grønne asparges

Skrub kartoflerne og kog dem møre. Stil til afkøling.

Steg bacontern og stil til afdrypning og afkøling

Pluk broccolibuketterne af, skyl dem og put dem i en skål der tåler kogende vand. Hæld kogende vand på buketterne. Skyl og skær asparges i mindre stykker og put dem ned til broccolien.

Kartoflerne skæres i halve og lægges i en salatskål. Fordel halvdelen af baconen i sammen med frisk basilikum revet i mindre stykker. Drys kernerne over, skær tomaterne og forårsløgene i små stykker og hæld dem i skålen sammen med de afdryppede broccolibuketter (skal kun være i vandet 2 min) og asparges.

Fordel klatter af pesto i skålen og vend rundt så alt får et let hinde af pesto.

Drys det sidste bacon over skålen.