Vinterburger okse

0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Print Friendly, PDF & Email

4 stk burgere

4 stor burgerbolle

400-500 g hakket oksekød

2 tsk sambal oelek (chilisauce)

1 lille ds koncentreret tomatpuré

salt og peber

evt lidt olie til stegning

Fyld:

2 - 3 løg

olie

god sennep, ketchup agurkesalat eller cornichoner

Ælt kødet godt med tomatpure og chili (sambal oelek kan erstattes af f.eks. ½ tsk sød chilipulver samt 1/4 tsk stærk chilipulver) samt salt og peber.

Form kødet til en flad stor bøf (den trækker sig sammen under stegning) og lad dem hvile lidt. Skær imens løgene ud i smalle både og steg dem bløde i olie på en pande. 

Steg bøfferne på en pande med olie til de er stegt efter smag. Rist bollerne på skærefladen og smør den ene med sennep og den anden med ketchup. Put bøffen i og fyld med løg og de ønskede agurker. Læg låget på.