4 stk burgere
4 stor burgerbolle
400-500 g hakket oksekød
1 tsk sambal oelek (chilisauce)
1 lille ds koncentreret tomatpuré
salt og peber
evt lidt olie til stegning
Fyld:
2 - 3 løg
olie
god sennep, ketchup agurkesalat eller cornichoner
Ælt kødet godt med tomatpure og chili (sambal oelek kan erstattes af f.eks. ½ tsk sød chilipulver samt 1/4 tsk stærk chilipulver) samt salt og peber.
Form kødet til en flad stor bøf (den trækker sig sammen under stegning) og lad dem hvile lidt. Skær imens løgene ud i smalle både og steg dem bløde i olie på en pande.
Steg bøfferne på en pande med olie til de er stegt efter smag. Rist bollerne på skærefladen og smør den ene med sennep og den anden med ketchup. Put bøffen i og fyld med løg og de ønskede agurker. Læg låget på.