Pizza

0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Print Friendly, PDF & Email

25 g gær
2 dl vand
1 tsk salt
1 spsk olie
350 - 450 mel
Fyld:
1 ds. tomatkoncentrat, 40 g
1 løg
1 - 2 fed hvidløg
400 - 500 g hakket oksekød
3 tsk mexico-krydderi - eller: røget paprika, alm paprika, sød chili, alm chili, estragon og oregano
frisk basilikum hvis du har, ellers tørret
1 tsk karry
2 tsk salt
lidt peber
lidt mel og vand
revet ost
2 - 3 spsk ketchup

Tænd ovnen på 210 gr.

Rør gæren ud i det lunkne vand. Tilsæt salt og olie. Put mel i og ælt dejen godt igennem. Rul den ud på en bageplade m. bagepapir. Prik med en gaffel hist og her. Smør 1 ds. tomatkoncentrat ud over dejen.

Skær løgene i tern og svits det i en gryde, tilsæt knust eller hakket hvidløg. Kødet tilsættes, rør godt til det tager farve. Put karry og mexico i. Svits lidt. Tilsæt salt og peber. Smag til. Hæld ketchup i efter smag. Put lidt mel i og rør, tilsæt vand og rør så det er ret fast, men ikke for tørt. Varm igennem.

Smør kødet ud over dejen, drys med ost og stil i ovnen, nederste eller næstnederste rille på 200 gr i ca 15 -20 min. Alm. ovn.