Dorthes opskrifter

3 pers

25 g smør

1 oksegrydesteg ca 1000g

3 kviste timian

3 laurbærblade

5 fed hvidløg

5 dl tomat passata

5 dl oksebouillon

Fyld:

400 g gulerødder i store tern eller skiver

400 g selleri i store tern

1 dl fløde

Søde løg:

2-3 spsk olivenolie

4 rødløg i skiver

1-2 spsk sukker

1 spsk lys eddike (jeg brugte lys balsamico, det er helt fint)

Tilbehør: kogte ris eller kartofler

Brun stegen i en stor gryde. Kom timian, laurbær og hvidløg i gryden sammen med tomatpassataen og bouillonen. Lad retten simre i ca 2 timer. 

Søde løg: varm olien op i en pande og sauter rødløgsskiverne heri til de skifter lidt farve. Tilsæt sukker og eddike og lad det simre i panden ca 15 min til løgene er bløde og søde.

Put selleri og gulerødder i gryden og lad dem koge med i 20-30 min til de er møre. Tag kødet op og jævn saucen med fløden og smag til med salt og peber. Skær kødet i skiver og server dem med sauce og tilbehør