3 pers
25 g smør
1 oksegrydesteg ca 1000g
3 kviste timian
3 laurbærblade
5 fed hvidløg
5 dl tomat passata
5 dl oksebouillon
Fyld:
400 g gulerødder i store tern eller skiver
400 g selleri i store tern
1 dl fløde
Søde løg:
2-3 spsk olivenolie
4 rødløg i skiver
1-2 spsk sukker
1 spsk lys eddike (jeg brugte lys balsamico, det er helt fint)
Tilbehør: kogte ris eller kartofler
Brun stegen i en stor gryde. Kom timian, laurbær og hvidløg i gryden sammen med tomatpassataen og bouillonen. Lad retten simre i ca 2 timer.
Søde løg: varm olien op i en pande og sauter rødløgsskiverne heri til de skifter lidt farve. Tilsæt sukker og eddike og lad det simre i panden ca 15 min til løgene er bløde og søde.
Put selleri og gulerødder i gryden og lad dem koge med i 20-30 min til de er møre. Tag kødet op og jævn saucen med fløden og smag til med salt og peber. Skær kødet i skiver og server dem med sauce og tilbehør