Budapestgryde (stegeso)

0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Print Friendly, PDF & Email

750 g okseklump

3 løg

(½ tsk kommen) hvis det ønskes

4 tsk paprika

salt peber

5 spsk tomatpuré fra flaske (ikke konc.) eller 5 spsk tomatpuré (en stor dåse)

1 gul peberfrugt i strimler

Gør stegesoen helt våd, så leret kan suge vand inden anvendelse.

Skær kødet i tern og læg det lagvis med de hakkede løg i stegesoen. Drys med paprika, salt og peber (og kommen hvis det ønskes) Hæld tomatpure over.  Vend lidt rundt i fadet som ikke skal smøres. Sættes i KOLD ovn og steges i ca 1 - 1½ time ved 220 grader alm ovn.

Forslag: tilsæt 2-3 fed hvidløg og 2½ dl vand så der bliver mere sauce.

Tilbehør: kartoffelmos eller spaghetti