Bøfsalat

0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Print Friendly, PDF & Email

ca 400-500 g bøf f.eks. ribeye, gerne med hvidløgsmarinade
2 spsk olivenolie
salt peber
1-2 hjertesalathoveder
1 bdt forårsløg
½-1 agurk
125 g blåbær
(1 rød chili)
(2 tsk sambal oelek)
1 spsk akaciehonning
2 spsk soyasauce
3 spsk limesaft

Brun kødet i olie ved kraftig varme ca 1 min på hver side, skru ned, krydr med salt og peber og steg færdig 4-5 min til rosastegt. Lad hvile i ca 5 min før bøfferne skæres i strimler på tværs af fibrene i kødet. 

Bræk salatbladene i mindre stykker. Rens forårsløgene og skær dem i fine skiver. Skær agurken i stave og derefter i kvarte. Skyl blåbærrene og hak chili fint hvis du ønsker chili. Anret alle grøntsager pænt på et fad. Rør ingredienserne til dressingen sammen og hæld den over. 

Tip: du kan også nøjes med at dryppe med (citon)olivenolie, honning og balsamico - eller modena balsamico alene (den er sødere i smagen end almindelig)

På billedet har jeg brugt rest af roastbeef og desuden tilsat mozzarellakugler