Bøf Bourgogne - 6 pers

0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Print Friendly, PDF & Email

1,5 kg oksetykkam u. ben

200 g bacon

400 g champignon

20 - 25 chalotteløg el syltede perleløg

2 fed hvidløg

½ - 3/4 fl halvtør rødvin

2 spsk mel

salt og peber

2 spsk olie

Krydderurtebuket: 1 bdt persille, 1 kvist timian, 1 laurbærblad, ½ porre

Afpuds kødet og skær i tern 4x4 cm. Drys med mel blandet med salt og peber. Skær bacon i tern og steg i eget fedt. Tages op og gemmes. Tilsæt olie og løg (dog ikke hvis du bruger syltede). Tages op. Brun kødet af et par gange (så fedtstoffet ikke bliver for afkølet af for meget kød på en gang) Tilsæt knust hvidløg og buketten. Hæld rødvin i så kødet er dækket. Bring i kog, læg låg på og lad det simre svagt i 1½ time. Rens og skær champignon, brun dem på en pande. Tilsættes retten sammen med løgene 10 min før den er færdig. Jævn retten og smag til. Tilsæt baconternene.

Server med kartoffelmos og drik samme slags vin til som er i retten