Jordbær/hindbærmarmelade

0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Print Friendly, PDF & Email

4 poser jordbær á 400 g

4 poser hindbær á 250 g

(1 sjat rabarber fra sidste år (160 g, fundet i fryseren))

ca 800 g sukker

½-1 dl vand

Atamon

evt Marmelit

De frosne bær lægges i en stor gryde sammen med sukkeret. Der tilsættes lidt vand, så der er lidt at starte processen på indtil bærrene tør op. Varm op ved ret svag varme til det småkoger og lad det koge sammen i ca 15-20 min. Rør stille og roligt ind i mellem. 

Lav marmeladeprøven (tallerken med en stribe marmelade smurt på, i køleskabet nogle minutter. Når du kører fingeren igennem striben, må den ikke løbe sammen) Hvis marmeladen ikke er færdig, kan du røre Marmelit sammen med lidt sukker og drysse det i gryden under omrøring (mængde ser du på posen) lad småkoge yderligere 2 min. Lav marmeladeprøven igen. 

Hvis marmeladen er færdig kan du om ønsket tilsætte lidt Atamon, f.eks. en hættefuld. Marmeladen hældes i skoldede Atamonskyllede glas. 

Af denne portion fik jeg det antal glas som billedet viser.