Appelsinmarmelade Blomsterbergs

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
Print Friendly, PDF & Email

3-4 glas

Marmelade
400 g sukker
En halv vaniljestang
1⁄2 kg usprøjtede appelsiner
1 usprøjtet citron
2 dl vand

Desuden
Atamon til at skylle glassene med
Stavblender
Gryde

Halver vaniljestangen på langs og skrab kornene ud med en lille kniv. Mas kornene sammen med en anelse af sukkeret med kniven, så kornene skilles ad.

Vask appelsiner og citron. Skær bunde og toppe af og kasser dem. Skær dem i skiver og skær skiverne i små terninger med skræl. Fjern alle de kerner, du møder på vejen. Hvis der er meget hvidt under skrællen på citronerne, så skær en del af det af, det gør marmeladen mere bitter hvis der er for meget.

Kom det hjemmelavede vaniljesukker, den tomme vaniljestang, sukker, appelsin- og citronterninger og vand op i en gryde og kog det hele ved middel varme under låg i 20-25 minutter. Rør i det indimellem.

Tag låget af og lad marmeladen koge videre uden låg i ca. 15 minutter eller til den tykner let. Fjern vanillestængerne og blend marmeladen, så den får lige netop den konsistens, du ønsker.

Skyl de rengjorte glas med Atamon og hæld marmeladen i glassene. Lad glassene stå i 10 minutter og luk dem til. Opbevar appelsinmarmeladen i køleskabet. Den kan holde sig her i mindst en måned.

Prøv næste gang at lukke låget på med det samme så der ikke dannes skind

Billederne er en dobbelt portion.