Moussaka

0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Print Friendly, PDF & Email

2 auberginer
1 tsk. salt
1 spsk. olie
4 kartofler
2 løg
1-2 fed hvidløg
400 g hakket lammekød
1 ds. flåede tomater, gerne hakkede
1 lille ds. koncentreret tomatpuré
1 tsk. oregano
salt og peber

 

Sovs:
2½ dl græsk yoghurt
2 æg
50 g revet ost
½ tsk. muskatnød, fintrevet
½ tsk. salt
Tilbehør: fuldkornsbrød og salat

Skær auberginerne i ca. ½ cm tykke skiver, drys dem med salt og lad dem trække mindst ½ time. Aftør så skiverne og steg dem kort i olien af flere omgange. Tag dem af panden. Skær kartoflerne i tynde skiver og læg dem i et ovnfad ca. 30x22 cm. Hak løg og hvidløg og svits det i resten af olien. Tilsæt kødet og steg det med i nogle min. Kom tomater, tomatpuré og krydderier i og lad blandingen koge i ca. 10 min uden låg så noget af væden fordamper. Læg aubergineskiver og kødblanding lagvist i fadet ovenpå kartoflerne. 
Sovs: Pisk yoghurt, æg og ost sammen med krydderier og hæld blandingen over fadet. Bag retten i ca. 45 min ved 200 gr. Hvis retten bliver for mørk lægger du stanniol over.

Server med brød og salat

Fra Diabetesforeningen