Lammekoteletter El Greco, 4 pers

0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Print Friendly, PDF & Email

Bemærk: langtidsmarinering!

8 lammekoteletter

Marinade: 2 spsk olie, 1½ tsk timian, 2 fed hvidløg, 2 spsk citronsaft, peber.

1 kg kartofler

1½ spsk olie

2 tsk oregano

1 tsk salt, peber

Pisk marinaden sammen, læg koteletterne i en pose og hæld marinaden over. Læg posen i køleskabet i 8 timer, vend posen ind i mellem. Skræl kartoflerne, skær i både og læg dem i et smurt ovnfast fad. Smør med olie og drys med krydderierne. Sæt faden i ovnen 3/4 - 1 time ved 200 gr. i midten af ovnen. 

Snit koteletterne i fedtkanten flere steder og steg dem samlet med fedtkanten nedad på en pande 2 - 3 min. Læg dem ned og drys med (flage) salt og steg 2 - 3 min på hver side.

Spis kartofler og evt. en youghurt/creme fraiche dressing smagt til med salt og peber samt knust hvidløg.