Dorthes opskrifter

1 udbenet lammekølle ca. 1,7 kg

1 dl olivenolie

Hvidløg, mindst 1 fed

Salt

Peber

3 tsk barbeque krydderi

3 tsk allround krydderi

3 tsk paprika sød

Skær det værste fedt fra på køllen(det er det der smager af uld). Rids resten af fedtet i tern.

Hæld olien i en skål sammen med krydderierne og læg lammekøllen heri. Skal helst ligge mindst 6-8 timer og gerne op til et døgn, for at få den optimale smag, men kan også gøres lige før den grilles.

Grilles så i ca. 1 time og 45 min. Ved brug af stegetermometer skal det vise 75 grader for gennemstegt.

Hertil serveres husets salat, hvidløgsflutes og kartoffelsalat.

Tips:

Det samme kan gøres med en culottesteg eller en roastbeef, så skal stegetiden bare tilpasses str på kødet.

Stegetider kan findes her